Yogavormen

 

 

Lees hieronder meer over alle soorten yoga die we aanbieden.

Endless yoga ontspannende yoga pose

Soorten yoga

Yin Yoga

Yin yoga is een fysieke en mentale uitdaging. Je komt in een houding tot een geschikte diepte waarin je genoeg sensatie ervaart en tegelijkertijd kunt ontspannen met als voordeel dat het energetische lichaam wordt gestimuleerd.

Je blijft in een houding voor langere tijd om het dieper gelegen bindweefsel sterker en langer te maken wat leidt tot een flexibeler fysiek lichaam. Vervolgens probeer je de stilte op te zoeken in je fysieke, mentale en emotionele lichaam en dit is waar jouw zelf onderzoek begint.

Het doel van de les verschilt per persoon; je kunt zowel rust in je lijf en hoofd vinden, flexibeler worden en deze yogavorm kan je helpen medische klachten te verlichten.

Pilates

In Pilates gaat het om de diepe houdingspieren van het lichaam. We leren je om met de juiste ademhaling en focus aan je kracht en innerlijke balans te werken. We concentreren op bepaalde spiergroepen (buik, rug en benen).

Door de intensiteit van de les met de focus op versterking en rekken van specifieke spieren creëren we een krachtig, maar ook soepel en dus ontspannen lichaam.

Slim & Shape Yoga

Slim & Shape Yoga bestaat uit een aantal vaste onderdelen: doelgerichte yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en balmassagetechnieken.
Zij brengen en houden je lichaam in shape en helpen je beter in je vel te zitten.Tijdens de gehele les ligt de focus op de diepe buikademhaling die je helpt te ontstressen en vet te verbranden. De houdingen in de slow flow zijn zo gekozen dat ze het afval- en shapingsproces versnellen en ondersteunen. De achteroverbuigingen zijn intensief, krachtig en effectief. Ze geven je energie, werken stress verlagend, zorgen voor een betere gemoedstoestand en reguleren je bloedsuikerspiegel, waardoor afvallen makkelijker gaat. Het afvoeren van afvalstoffen is erg belangrijk, daarom doen we een aantal twists (detox gedeelte) reinigende ademhalingsoefeningen en de Slim & Shape Yoga buikbalmassage.

De les wordt afgesloten met een eindontspanning.

Yoga & meditatie

In deze rustige vorm van yoga vind je alle elementen van de traditionele yogavormen terug. Met een aantal houdingen uit de Hatha Yoga, ontspanningsoefeningen die lichaam en geest tot rust brengen en oefeningen voor het verbeteren en beheersen van de ademhaling.  Er is ook aandacht voor diverse concentratieoefeningen om het vermogen tot concentratie te verbeteren en het denken stil te maken. Geleide meditaties die je in contact brengen met een diepere waarheid in jezelf en bewustzijnsverruimende ervaringen geven.

Restoratieve Yoga

Restoratieve yoga is een zachte vorm van yoga. Iedereen kan dit doen. Of je nu begint of gevorderd bent in Yoga. Het wordt ook wel energie herstellende Yoga genoemd.

Restoratieve yoga is ideaal in tijden waarin je uit balans bent en lichamelijk en geestelijk wilt herstellen.
Deze vorm van Yoga is zeer geschikt  wanneer je klachten hebt, zoals rug- en schouder klachten, maar ook bij psychische klachten zoals onrust, gespannen zijn, stress,  burn out of  wanneer je herstellende bent van ziekte of nog in het ziekteproces zit.

Het brengt meer flexibiliteit, bewegingsvrijheid, het ontspant, letterlijk en figuurlijk, het maakt de geest rustig, en zo ontstaat er ruimte voor een heldere balans. Het geeft  inzichten in de processen die zich afspelen, zowel fysiek als mentaal. De adem is een belangrijk onderdeel tijdens deze les, adem wordt gebruikt om bepaalde plekken te ontspannen en rustig te maken en het lichaam te openen. Je kunt zeggen dat de adem hier je beste vriend(in) is. Door middel van een goede ademhaling kan men stress voorkomen.

Deze stijl van Yoga kan ook beoefend worden als een goede aanvulling op andere sporten. 

 

Endless yoga ontspannende yoga pose

Gratis proefles

Kom langs voor een proefles om te ervaren hoe fijn yoga kan zijn. Het maakt niet uit of je een ervaren yogi bent of voor het eerst op de mat stapt!

 

Logo EndlessYoga Normaal

Adres

Irenestraat 1B
4486 AN, Colijnsplaat
Nederland

Copyright © 2024 | Endless Yoga | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Vedr